Nieuwe partner vinden? 5 profs adviseren je hóé

Ben je single en ben je er klaar mee? Wil je een vrijgezel helpen? Ik ging op zoek naar tips voor het vinden van een nieuwe partner op blogs van psychologen (en een psychologie-journalist). De vijf beste adviezen op een rij!

 

Zelf ben ik alweer ruim zes jaar gelukkig getrouwd. Maar er was eens een tijd dat dat niet zo was… en dat was niet de leukste periode uit mijn leven. Daarom: voor alle singles die graag single-af zijn, én voor iedereen die een vrijgezelle vriend(in), collega, broer, zus, ouder of wie dan ook wil helpen: hopelijk zit er iets bij waar je wat mee kan!

 

Mensen waar je meteen op valt, zijn vaak niet de beste partners (Roos Vonk)

De extraverten en narcisten doen het volgens Roos reuze goed op feestjes en speeddates. Maar wil je in de liefde meer echtheid en diepgang, kijk dan eens wat beter naar de mensen die op het oog minder flitsend zijn!

 

Liefde: komt het ooit goed? (Marcelino Lopez)

De meesten van ons verwachten volgens Marcelino nogal veel van de liefde. En partners die op elkaar lijken hebben de meeste kans van slagen. Maar: aantrekking is vooral een mix van toeval en biologische chemie.

 

Waarom ben ik nog steeds alleen? (Jolet Plomp)

Jolet beantwoordt deze lezersvraag met: “Richt je bij een nieuwe ontmoeting uitsluitend op het emotionele contact, en minder op elkaars bewonderenswaardige eigenschappen.”

 

Hoe ziet Mr Bindingsangst eruit? (Dirkje van Bennekom)

Of Mrs bindingsangst natuurlijk… Aan de kwaal bindingsangst wordt heel wat geleden of mede-geleden. Vooral door mannen, schrijft Dirkje. Niet echt handig relatiemateriaal dus! Hoewel ik er zelf ook last van had en het met een beetje geduld (van man-lief) en inzicht en oefening (van mijn kant) allemaal goed kwam…

 

Hoe krijg ik een goede relatie? (Dea Boom)

Ga de deur uit, wees open en eerlijk, blijf bij jezelf en maak er werk van! Dat zijn de tips die Dea singles geeft.

 

Heb jij nog goede tips voor het vinden van een nieuwe partner? Share the knowledge in een reactie hieronder!

2 Reacties
 • Maaike Lucas
  maart 20, 2016

  Hoi Miriam,
  Leuk artikel en met die winactie voor ogen reageer ik extra graag!
  Mijn goede tip heb ik van een wiskundige. Wanneer weet je nu dat je de juiste partner hebt? Uit onderzoek blijkt het volgende. Als je 13 relaties hebt gehad, moet je bij de eerstvolgende blijven die leuker is dan die eerste 13. Dan weet je dat je de juiste hebt. Allemaal uitproberen is nou eenmaal geen optie.
  Nu heb ik de 13 niet gehaald, maar met een man die leuker is dan de eerdere 7, durf ik het ook wel aan!
  Maaike

  • Miriam
   maart 20, 2016

   Wat een leuke tip! Die kende ik nog niet. Jammer dat je zoveel partners moet uittesten… al die sores als het over is ;-). Gelukkig was ik er ook al eerder uit!

Je reactie is welkom!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *