4 x De Leukste Blogs Over Psychologie

De afgelopen weken stond mijn leven in het teken van klussen en verhuizen. Even geen tijd om te bloggen dus. Maar wél voor een lijstje met de leukste berichten van de afgelopen tijd op andere psychologieblogs! Veel leesplezier!

 

 1. Mannenvriendschap vs. vrouwenvriendschap – Mannen leggen een ruzie bij met een biertje en vrouwen vertellen elkaar elke gebeurtenis tot in detail? Niet dus! Kim, van Wereldvanpsychologie.nl, legt uit dat dit soort man-vrouwverschillen vooral berusten op vooroordelen.
 2. Wat je (echt) kunt leren van helderzienden, mediums, astrologen en illusionisten – Er is nooit wetenschappelijk bewijs geleverd voor telepathie, helderziendheid, telekinese of andersoortige bovennatuurlijkheden. Maar wél voor de trucs die erachter zitten! Marcelino, van Psychologisch.nu, licht ze toe. Dus mocht je een nieuwe carrière ambiëren…
 3. Fear of Missing Out: Wil jij ook overal bij zijn? – Je bent niet de enige… Op Psyblog.nl lees je waar dit vandaan komt en hoe je er (niet) vanaf komt.
 4. Navelstaren: doorbreek de cirkel van lage zelfwaardering, tobben en behaagzucht – Oké, dit artikel is al een ouwetje, maar wél het best gelezen op de website van Roos Vonk in de afgelopen periode. Over minder piekeren, twijfelen en zoeken naar bevestiging en hoe je meer zelfwaardering krijgt.

 

Wat was jouw favoriete blogbericht over psychologie van de laatste weken?

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
 • Vincent Rondwijk
  juni 17, 2021

  Erg interessante berichten. Ik geloof dat ‘fear of missing out’ tegenwoordig voor veel mensen een obstakel is. Zeker wanneer we allemaal beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid. Dit heeft ook een effect op onze mentale gesteldheid natuurlijk.

 • Marie de Jonge
  januari 15, 2021

  Bedankt voor het delen van deze interessante blogs over psychologie. Ik zou ook graag meer te weten willen komen over vriendschappen en therapie bijvoorbeeld. Ik ga de boeken bekijken straks!

 • Joost
  maart 26, 2019

  Haha wat een leuke onderwerpen! Vooral die van de mannen vriendschap vs de vrouwen vriendschap vond ik echt een hele leuke blog om te lezen! In mijn vriendengroep merk ik ook dat we veel met elkaar delen, terwijl het stereotype wat anders laat zien.

Passievoorpsychologie.nl is een blog met interessante psychologische weetjes over jezelf en relaties. Voor wie geïnteresseerd is in psychologie, maar geen tijd heeft voor een hele studie. Feiten, tips, ervaringen, reviews… Alles wat je eigenlijk zou moeten leren op de middelbare school!

Vorige
Assertief Zijn: Je Kunt Het Leren!
4 x De Leukste Blogs Over Psychologie

My Facebook Page