De 10 Best Gelezen Posts Van 2017: Niks Gemist?

Ik ben er eigenlijk nét iets te laat mee, want zo’n jaaroverzicht publiceer je traditioneel aan het einde van het jaar… Maar het voordeel hiervan is wél, dat de feestdagen voorbij zijn, én dat alle andere jaaroverzichten je niet meer om de oren vliegen. Dus waarschijnlijk heb je nu tijd zat om te lezen wat de andere lezers van Passievoorpsychologie.nl interessant vonden 😉 . En om te checken of je niks gemist hebt.

 

De andere bezoekers van dit blog? Dat waren er in 2017 bijna 22.000. Net zoveel als op één vierkante kilometer Parijs. Een stijging van bijna zestig procent ten opzichte van vorig jaar, mijn eerste blogjaar. Daar ben ik heel blij mee, zeker omdat ik in 2017 half zoveel artikelen schreef. En in 2018 schrijf ik er waarschijnlijk nog wat minder, omdat ik vanwege mijn toenemende freelance schrijfwerk minder tijd over heb. Dus dat belooft wat voor de bezoekersaantallen 😉 . Natuurlijk ga ik weer mijn best doen om de blogposts dit jaar zo interessant mogelijk te maken. Er staan zelfs al wat leuke gastblogs op stapel. 

 

Wie zijn je mede-lezers?

 

Wie waren de lezers van dit psychologieblog in 2017? Maak je geen zorgen: je leest écht anoniem. Alleen een of andere server van Google weet kennelijk meer…, want die toonde mij (via het programma Google Analytics) het volgende:

 • 61 procent van de lezers is onder de 35 (vorig jaar was dit zestig procent), wat niet gek is, omdat deze leeftijdsgroep het meest op internet zit.
 • 54 procent is man en 46 procent vrouw (exact zoveel als vorig jaar). De nieuwe categorie ‘genderneutraal’ bereikte Google Analytics kennelijk nog niet 😉 . Omdat de reacties van vrouwen op de artikelen verreweg in de meerderheid zijn, had ik verwacht dat de balans dit jaar anders zou uitslaan. Maar niet dus… Iedereen die de moeite nam om op een artikel te reageren: hartelijk dank! Dat is altijd een leuke aanmoediging.
 • Bijna zestig procent vond mij via de Google-zoekmachine: een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Via social media trok dit blog juist de helft minder bezoekers. Mijn goede voornemen van vorig jaar om hier actiever mee aan de slag te gaan, strandde helaas door tijdgebrek. Het aantal mensen dat via een verwijzing op een andere website bij Passievoorpsychologie.nl terecht kwam (zo’n vijf procent), of het webadres direct intypte (de rest), bleef ongeveer gelijk.

 

Wat lazen je mede-lezers?

 

Las jij hetzelfde als je mede-lezers? Best interessant om te weten: gedeelde smart is tenslotte halve smart; gedeelde vreugde dubbele vreugde; en gedeelde interesse het gevoel dat je ergens bij hoort 😉

Dus hier komen ze: de populairste artikelen van 2017, van plaats tien naar een:

 

10.

Wil De Echte Narcist Opstaan?

9.

Problemen? Probeer eens een andere copingstrategie!

8.

Feedback Geven En Ontvangen Doe Je (Niet) Zó

7.

Psychiater, Psycholoog, Psychotherapeut… Wanneer Naar Wie?

6.

5 Psychologische Experimenten Die Je Moet Kennen

5.

Gelukkig Zijn: 5 Must Haves Uit De Schatkist Van De Therapeut

4.

5 Boeken Die Psychologen Iedereen Aanraden (2)

3.

6 Redenen Waarom Mensen Niet Luisteren (En Hoe Het Wel Moet)

2.

Ontdek Je Hechtingsstijl: Hoe Makkelijk Ga Jij Relaties Aan?

1.

5 Boeken Die Psychologen Iedereen Aanraden (1)

 

Mis jij een artikel in het rijtje dat jóú nou juist het meest bijbleef en je anderen aanraadt om te lezen? Deel het in de reactieruimte!

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Comments
 • Liset
  januari 12, 2018

  Wat leuk dat je blog zo gegroeid is, gefeliciteerd! Ik kende je blog nog niet, maar deze top 10 is een mooi overzicht.

 • Marie-Lise (reislustig.be)
  januari 9, 2018

  Wow! Erg mooie cijfers! Gefeliciteerd! Ik was wel verwonderd dat er meer mannen dan vrouwen lezen… Maar dat is misschien een vooroordeel dat bij deze is rechtgezet 🙂

 • esther
  januari 8, 2018

  Mooi overzicht zeg, geeft toch een helder beeld over wat je blog is en doet!

 • Fleur
  januari 8, 2018

  Mooi overzichtje van 2017, bij mij heb ik ook altijd meer mannen dan vrouwen op mijn blog. Iets wat ik heel raar vind, want ik schrijf een mamablog

  • Miriam
   januari 8, 2018

   Thanks! Da’s wel bijzonder ja. Dus daar halen de mannen hun opvoedtips stiekem vandaan 🙂

 • Mariëlle | Me-licious
  januari 8, 2018

  grappig dat juist de post over boeken die psychologen aanraden het beste gelezen wordt terwijl je zou denken dat mensen die info op deze blog zouden proberen te vinden.

  • Miriam
   januari 8, 2018

   Ik denk dat ze zo enthousiast worden van m’n blogs dat ze meer willen weten 🙂

 • Natalie
  januari 7, 2018

  Leuk om een overzicht bij te houden, dan weet ik ineens welke thema’s je lezers interessant vinden. Handig om op in te spelen!

 • MC Kleuver
  januari 7, 2018

  Fijn dat je bij psychologie alle kanten op kunt. Geluk en feedback vind ik zeer interessant.

 • Lara Hermse
  januari 7, 2018

  Mooie jaarcijfers heb je behaald! Gefeliciteerd 🙂
  De top 10 triggerd mij ook ernstig om door te lezen!!

 • Debbythechocoholic
  januari 7, 2018

  Wat leuk dat je ons een kijkje geeft “achter de schermen”. Ook leuk dat er meer mannen op je blog komen, bij mij is het net omgekeerd.
  De meeste bezoekers van mijn blog komen via Google en Facebook.

Passievoorpsychologie.nl is een blog met interessante psychologische weetjes over jezelf en relaties. Voor wie geïnteresseerd is in psychologie, maar geen tijd heeft voor een hele studie. Feiten, tips, ervaringen, reviews… Alles wat je eigenlijk zou moeten leren op de middelbare school!

Vorige
Hypnotherapie: Zin Of Onzin?
De 10 Best Gelezen Posts Van 2017: Niks Gemist?

My Facebook Page