Wat kost een psycholoog? Een handige rekenhulp

Eerder blogde ik over ‘Waarom je niet bang hoeft te zijn voor de psycholoog‘. Ik interviewde daarvoor psycholoog Rebecca Warner, die voor de gelegenheid aanbood lezersvragen te beantwoorden. Willeke vroeg: ‘Wat kost een psycholoog?’ Rebecca ging ermee aan de slag, en bepaald niet zonder resultaat… Ze ontwikkelde een heuse, gratis, simpele, snelle en unieke rekenhulp, onder het motto: als we het makkelijker kunnen maken, dan doen we dat.

 

Wat een leuk initiatief! Ik zou best een keer naar een psycholoog willen, maar heb het idee dat dit duur is omdat verzekeraars tegenwoordig weinig meer vergoeden. Vandaar mijn vraag aan Rebecca: wat kost een psycholoog?

 

Wat kost een psycholoog: gebruik de online rekenhulp

 

Beste Willeke, Wat kost een psycholoog nu eigenlijk? Dat is een goede vraag! Het is wel zo handig om, voordat je aan een psychologisch traject begint, te weten wat de kosten zijn, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

IJverig begon ik dus te schrijven over de Generalistische basis geestelijke gezondheidszorg (BGGZ); de Gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (SGGZ); de verschillen daartussen; de verschillende dekkingen van de verschillende zorgpolissen; de vergoedingen; de marktconforme tarieven; de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit vaststelde. En natuurlijk niet te vergeten: het eigen risico.

Toen ik het terug las, dacht ik: veel te ingewikkeld! En het gaf nog steeds geen antwoord op de vraag: wat kost een psycholoog jóú?

Daarom ontwikkelde ik, in samenwerking met Eskaweb, een online rekenhulp voor de BGGZ. Zodat iedereen in een ogenblik ziet wat een psycholoog in zijn of haar situatie kost.

Benieuwd wat een psycholoog jou kost? Vul dan nú deze online rekenhulp in.

 

Willeke, en andere lezers die wel eens advies van een psycholoog zouden willen, ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik met deze handige rekenhulp om de kosten hiervan te berekenen. En Rebecca, enorm bedankt dat je deze lezersvraag met hart en ziel hebt beantwoord.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Willeke
    maart 31, 2017

    Ontzettend bedankt! Ik had me geen beter antwoord kunnen wensen! De kosten van een psycholoog vallen me mee. Ik ga er dan toch maar een raadplegen in de buurt.

Vorige
Assertief Zijn: Je Kunt Het Leren!
Wat kost een psycholoog? Een handige rekenhulp

My Facebook Page