Dé must knows over psychologie op dit blog volgens lezers (1)

Welke blogposts over psychologie lazen jullie het meest? En welke het minst? Altijd leuk om te weten wat anderen interesseert en of dat overeenkomt met wat jou bezighoudt! Gedeelde smart is tenslotte halve smart en gedeelde vreugde dubbele vreugde… Daarom deze week: een kijkje achter de schermen van mijn blog.

 

Passievoorpsychologie.nl, met ‘psychologie voor iedereen’, is nu vier maanden in de lucht en het is een goed begin geweest, volgens mij. Ik kreeg bijna 2.500 bezoekjes en jullie keerden regelmatig terug. Sommigen deelden enthousiaste berichtjes en tips in de reactieruimte onder mijn posts, wat ik bijzonder waardeer!

 

Een blog over psychologie: hoe analyseer je dat?

 

Mijn blog is gekoppeld aan Google Analytics: een service van Google die (anonieme) websitestatistieken verzamelt en gedetailleerd weergeeft. Daarop is over de periode half januari t/m half mei 2016 onder andere het volgende te zien:

 

  • Jullie zijn iets vaker man (54%) dan vrouw (46%). Leuk! Dat had ik niet verwacht, omdat bij veel blogs de vrouwen in de meerderheid zijn.
  • Jullie komen uit alle leeftijdsgroepen, maar de 25- tot 34-jarigen gaan aan kop, gevolgd door lezers van 18-24 jaar. Dat is ook niet zo gek gezien de grotere bekendheid van het fenomeen ‘bloggen’ onder jongeren…
  • Jullie vinden mij vooral door de websitenaam direct in te typen of via social media. Op Google zelf sta ik nog niet zo hoog in de lijstjes. Maar daar is een hoop werk en geduld voor nodig achter de schermen… Reacties op artikelen en het delen van artikelen helpen ook mee!
  • En: via Google Analytics weet ik dus ook welke blogposts het meest en minst succesvol waren!

 

Een blog over psychologie: wat lezen jullie?

 

Wil je graag weten welke 5 blogposts tot nu toe mijn meest succesvolle waren?  Dat ga ik zo verklappen ;-), maar eerst…

 

Welke 3 berichten waren het minst populair?

 

Nu het mooie weer eraan komt, vrees ik ze alweer: SPINNEN! Heb jij ook een fobie? Er is wat aan te doen! Nog wel even moed verzamelen…

‘Het valt toch wel mee’, ‘er zijn mensen die ergere dingen meemaken’, ‘je hebt er in elk geval van geleerd’… Raar maar waar: deze irritante dooddoeners komen juist van mensen die meeleven.

Weer te weinig ontspannen? Weer verliefd geworden op de verkeerde? Weer teveel aan anderen gedacht? Leer via dit boek je valkuil(en) herkennen en trap er niet meer in… ‘T is echt een aanrader!

 

Oké, ik laat je niet langer in spanning ;-).  Hieronder vind je de vijf best gelezen blogposts tot nu toe!

 

5. Wat maakt jou aantrekkelijk?

Altijd handig om te weten… Waarom je geen Mona Lisa hoeft te heten om aantrekkelijk te zijn voor een relatie of vriendschap.

4. Test je persoonlijkheid snel en betrouwbaar met de big 5

Je kunt je persoonlijkheid in slechts vijf termen samenvatten: de Big Five. Dit is de meest gebruikte persoonlijkheidstheorie in de psychologie. Handig hulpmiddel om jezelf en de mensen om je heen snel te kunnen plaatsen!

3. Prioriteiten stellen: vijf profs adviseren je hóé!

Ben je druk, druk, druk en wil je zoveel mogelijk dingen in zo weinig mogelijk tijd doen? Deze tips helpen je met prioriteiten stellen!

2. Voel je je rot? Doe een ABC’tje!

Het kan de beste overkomen: de blues… Bijna iedereen heeft regelmatig gevoelens van boosheid, somberheid of angst. Handig dat er een hulpmiddel is om er weer bovenop te komen!

1. 3 Trucs met normen en waarden die je moet kennen

Door een beroep te doen op iemands gevoel voor normen en waarden, kun je van alles voor elkaar krijgen (en een ander bij jou…). Lees hier hóé!

 

Heb jij er een gemist? Zorg dan dat je snel ‘up-to-date’ bent! 😉

 

Op Passievoorpsychologie.nl staan overigens ook populaire berichten in de zijbalk, die deels anders zijn dan deze. Dat komt omdat de posts in de zijbalk de populairste van de afgelopen maand zijn.

 

Welk weetje over psychologie vond jij tot nu toe het interessantst op m’n blog? (Het hoeft er niet een uit dit rijtje te zijn, hoor. Misschien is jou een andere blogpost bijgebleven).

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
  • Groos
    december 21, 2016

    Goed artikel! Handig ook de externe links

  • Karin
    mei 23, 2016

    Keep up the good work!

  • Caroline
    mei 22, 2016

    Leuk om te lezen dat je blog zo’n succes is!

Vorige
Veel stressbronnen? Test of je al aan je gezondheidstaks zit!
Dé must knows over psychologie op dit blog volgens lezers (1)

My Facebook Page