Nieuwe partner vinden? 5 profs adviseren je hóé

Ben je single en ben je er klaar mee? Of wil je een vrijgezel helpen? Ik ging op zoek naar tips voor het vinden van een nieuwe partner op blogs van psychologen (en een psychologie-journalist). De vijf beste adviezen op een rij.

 

Zelf ben ik alweer ruim zes jaar gelukkig getrouwd. Maar er was eens een tijd dat dat niet zo was… En dat was niet de leukste periode uit mijn leven 😉 . Daarom: voor alle singles die graag single-af zijn, én voor iedereen die een vrijgezelle vriend(in), collega, broer, zus, ouder of wie dan ook wil helpen: hopelijk zit er iets bij waar je wat mee kunt.

 

Mensen waar je meteen op valt, zijn vaak niet de beste partners (Roos Vonk)

De extraverten en narcisten doen het volgens Roos reuze goed op feestjes en speeddates. Maar wil je meer echtheid en diepgang in de liefde? Kijk dan eens wat beter naar de mensen die op het oog minder flitsend zijn.

 

Liefde: komt het ooit goed? (Marcelino Lopez)

De meesten van ons verwachten volgens Marcelino nogal veel van de liefde. En partners die op elkaar lijken, hebben de meeste kans van slagen. Maar: aantrekking is vooral een mix van toeval en biologische chemie.

 

Waarom ben ik nog steeds alleen? (Jolet Plomp)

Jolet beantwoordt deze lezersvraag met: “Richt je bij een nieuwe ontmoeting uitsluitend op het emotionele contact, en minder op elkaars bewonderenswaardige eigenschappen.”

 

Hoe ziet Mr Bindingsangst eruit? (Dirkje van Bennekom)

Of Mrs bindingsangst natuurlijk… Aan de kwaal bindingsangst wordt heel wat geleden (of mede-geleden). Vooral mannen hebben last van de kwaal, schrijft Dirkje. En zo’n angsthaas is niet echt handig relatiemateriaal.

Hoewel ik zelf ook koudwatervrees had. En het toch allemaal goed kwam. Met inzicht en oefening van mijn kant, en een beetje geduld van mijn man.

 

Hoe krijg ik een goede relatie? (Dea Boom)

Ga de deur uit. Wees open en eerlijk. Blijf bij jezelf. En maak er werk van. Dat zijn de tips die Dea singles geeft.m

 

Heb jij ook goede tips voor het vinden van een nieuwe partner? Share the knowledge in de reactieruimte hieronder.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Maaike Lucas
  maart 20, 2016

  Hoi Miriam,
  Leuk artikel en met die winactie voor ogen reageer ik extra graag!
  Mijn goede tip heb ik van een wiskundige. Wanneer weet je nu dat je de juiste partner hebt? Uit onderzoek blijkt het volgende. Als je 13 relaties hebt gehad, moet je bij de eerstvolgende blijven die leuker is dan die eerste 13. Dan weet je dat je de juiste hebt. Allemaal uitproberen is nou eenmaal geen optie.
  Nu heb ik de 13 niet gehaald, maar met een man die leuker is dan de eerdere 7, durf ik het ook wel aan!
  Maaike

  • Miriam
   maart 20, 2016

   Wat een leuke tip! Die kende ik nog niet. Jammer dat je zoveel partners moet uittesten… al die sores als het over is ;-). Gelukkig was ik er ook al eerder uit!

Vorige
Wil je leuk gevonden worden? Imiteer!
Nieuwe partner vinden? 5 profs adviseren je hóé

My Facebook Page