Over mij

Hoi! Ik ben Miriam.

Toen ik in 2009 begon met een tweede studie: psychologie, leerde ik zoveel over mezelf, mijn geliefde, familie, vrienden en andere relaties, dat ik dacht: dat had ik eerder moeten weten! Waarom doceren ze dát niet op de middelbare school – in plaats van scheikunde, om maar eens iets te noemen…

Dat zou voor veel mensen een hoop ‘liever-kwijt-dan-rijk’-emoties schelen.

Omdat ik zelf altijd als eerste in de ‘Mona weet raad’-achtige rubrieken in tijdschriften duik (ahum) en zelf ook regelmatig op internet struin naar must knows (de laatste tijd vooral over beter bloggen; hopelijk merk je er wat van 😉 ), besloot ik zelf ook maar eens een duit in het zakje te doen en mijn kennis te delen. Mijn eerste studie, communicatiewetenschap, komt daarbij goed van pas.

In januari 2016 startte ik daarom dit blog met psychologische weetjes over jezelf en relaties. Informatie waarvan ik denk dat die voor veel mensen handig is in de dagelijkse praktijk. Feiten, tips, ervaringen, reviews… Alles wat je hopelijk halve smart en dubbele vreugde oplevert (volgens de gevleugelde uitspraken: ‘gedeelde smart is halve smart’ en ‘gedeelde vreugde is dubbele vreugde’…). En mezelf trouwens ook, want die psychologiestudie heb ik nooit afgerond (ik hoop er nog eens tijd voor te vinden…), dus ik ben ook nog niet uitgeleerd.

Wat je verder van mij moet weten? Ik ben van het type: ‘eerst bewijzen, dan geloven’. Daarom duik ik voor interessante informatie vooral in mijn studieboeken en andere wetenschappelijk verantwoorde bronnen.

En in het ‘offline’-leven? Misschien ben je wel eens een artikel of adviesrapport van mij tegengekomen in:

  • Rotterdam (waar ik woon en werk als tekstschrijver bij Tekstenmetzorg.nl, en voorheen communicatie- en beleidsadviseur was);
  • een emigreer- of expatmagazine (ik woonde twee jaar als expat in India);
  • (jeugd)zorginstellingen waarbij ik professioneel en als vrijwilliger betrokken was.

Heb je vragen, tips of ideeën voor samenwerking? Stuur me een mailtje!

Voor nu wens ik je veel leesplezier op dit blog!

My Facebook Page