De populairste berichten op dit psychologie blog in 2016

Jee, wat is het voorbij gevlogen, m’n eerste blogjaar! Ik schreef zo’n vijftig blogberichten (en ben er best trots op dat me dat gelukt is, naast m’n drukke gezin en met alle research). Ik klungelde achter de schermen heel wat af met de technische kant van dit blog (waarom werkt het bij mij niet zoals in de instructie?!@#*$^%). Ik zat vaker dan normaal op social media, voor de promotie van m’n blog (en kreeg er zowaar best lol in; de frequentie kan nóg wel wat omhoog). Ik deed leuke, nieuwe contacten en samenwerkingen op (daar ga ik mee door!). En last but not least: ik leerde wat jullie willen lezen op dit psychologie blog!

  

Met die laatste ervaring hoop ik jullie in 2017 weer een hoop nieuwe, interessante blogberichten voor te kunnen schotelen!

Maar voordat je – hopelijk samen met dit blog – het nieuwe jaar ingaat: lees eerst even of je niets gemist hebt wat veel andere lezers in 2016 juist interessant vonden!

 

De lezers van dit psychologie blog, wie zijn dat dan?

 

Volgens Google Analytics, het programma dat de webstatistieken voor dit blog meet:

 • lazen jullie Passievoorpsychologie.nl in 2016 samen bijna 14.000 keer;
 • was 60% van jullie jonger dan 35 jaar;
 • waren jullie iets vaker man (54 %) dan vrouw (46%);
 • kwam 40% van jullie op dit blog terecht via social media; 32% via Google; 6% op aanraden van een andere website en de rest door het webadres direct in te typen.

 

De top 10 blogberichten in 2016: mis ze niet!

 

En dan nu: welke berichten op dit psychologie blog vonden jullie het interessantst in 2016? En welke zijn dus in ieder geval de moeite waard om nog even te checken, mocht je ze gemist hebben? Ik tel af van 10 naar 1:

 

10. Psychiater, psycholoog, psychotherapeut… Wanneer naar wie?

9. Voel je je rot? Doe een ABC’tje!

8. Test je persoonlijkheid snel en betrouwbaar met de Big Five

7. 3 trucs met normen en waarden die je moet kennen

6. Wil de echte narcist opstaan?

5. Conflict op je werk? 5 do’s en don’ts

4. Ontdek je hechtingsstijl: hoe makkelijk ga jij relaties aan

3. 6 redenen waarom mensen niet luisteren (en hoe het wel moet)

2. 5 boeken die psychologen iedereen aanraden

1. Mooi gedicht om iemand mee op te peppen (of jezelf!)

 

Dit was het laatste bericht van 2016. Ik wens je veel goeds en moois voor 2017!

 

Over welk onderwerp wil je in het nieuwe jaar graag meer lezen op dit psychologie blog? Schroom vooral niet om me een berichtje te sturen! Ik ben er blij mee!

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Diana Vergouwen-Koenekoop
  december 29, 2016

  HIGH FIVE voor je eerste blog jaar! Ik heb van je blogs genoten. Als dank je wel wil ik je een cadeautje geven namelijk een ontspanningsHYPNOSE. In een vorige reactie aan mij schreef je dat hypnose not your cup of tea is. Misschien kan een sessie je (voor)oordelen over hypnose wegnemen. Grondlegger van de analytische psychologie Carl Jung en grondlegger van de psychoanalyse Sigmund Freud maakten beiden gebruik van hypnose/trance vanwege de genezende invloed op lichamelijke en geestelijke processen. Uiteindelijk keerde Freud hypnose de rug toe maar sommige zeggen dat hij, door zijn vreemde kunstgebit, zijn patiënten niet meer in trance kon krijgen. Hoe dan ook, hypnose heeft weer steeds meer de belangstelling. En terecht want moderne hypnotherapie heeft veel te bieden. Heb ik je NIEUWSGIERIG gemaakt en wil je mijn cadeautje/uitnodiging aannemen? dan weet je mij te vinden #SQbewust .★- Curiosity is the compass that leads us to our passions. Follow it and you won’t be disappointed. The future belongs to the curious- ★

  • Miriam
   december 30, 2016

   Dank je wel voor je felicitatie! Leuk om te horen dat je ervan genoten hebt! Je aanbod voor een gratis hypnose vind ik hartstikke aardig. Maar het is inderdaad niet echt mijn ding ;-). Op dit blog deel ik vooral recente wetenschappelijke kennis op het gebied van psychologie. Tegenwoordig wordt hypnose nog maar weinig toegepast in de reguliere psychotherapie. Behandelaars gebruiken meer en meer cognitieve gedragstherapie: een bewezen effectieve methode om klachten als angst, depressie, onzekerheid en verslaving aan te pakken. Je hebt me met ‘hypnose’ wel op een leuk onderwerp voor een volgend artikel gebracht!

Vorige
Waarom je niet bang hoeft te zijn voor de psycholoog
De populairste berichten op dit psychologie blog in 2016

My Facebook Page