Winactie: maak kans op een boek naar keuze!

De kop is eraf! De lay-out van mijn blog staat, je vindt er inmiddels tien artikelen en ik kreeg zo’n 600 bezoekjes. Tijd voor een klein feestje! Daarom organiseer ik een winactie: maak kans op een psychologieboek naar keuze!

 

Met het meedoen aan een grote loterij koop je vooral een droom, volgens Remco van der Hofstad, hoogleraar kansberekening aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar deze winactie kost je geen cent, alleen een kleine inspanning! En de kans dat je dat felbegeerde boek wint, is natuurlijk veel groter dan dat je miljonair wordt via de Staatsloterij!

 

Bovendien zitten er aan deze winactie nog eens extra voordelen. Want mocht je niet winnen, dan heb je in elk geval:

– inspiratie opgedaan voor goede nieuwe boeken;
– mij blij gemaakt met publiciteit voor m’n blog;
– andere mensen geholpen door het delen van interessante psychologische weetjes.

En da’s natuurlijk ook niet niks!

 

Wat moet je doen voor deze winactie?

 

1. Like mijn blog en deel de winactie op Facebook (als je op Facebook zit natuurlijk, en Passievoorpsychologie.nl nog niet hebt geliked…).
2. Geef een reactie op een van mijn blogartikelen.

Dat is alles! Veel succes! Ik zou het wel weten ;-).

 

Op 11 april 2016 trek ik de winnaar en maak ik ‘m bekend op dit blog en op de Facebookpagina van Passievoorpsychologie.nl.

 

Uit deze boeken mag de winnaar er een kiezen

 

11. AFB Leven in je Leven1. Leven in je leven | Jeffrey Young & Janet Klosko
Leer de valkuilen in je leven herkennen

Helder en aansprekend beschrijven Young en Klosko elf van de meest voorkomende valkuilen, waaronder problematische relaties, een irrationeel gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst en eenzaamheid. Problemen waar veel mensen mee kampen. Tegelijkertijd bieden zij uitgebreide diagnostische tests en vragenlijsten om elke valkuil te herkennen, en stapsgewijze suggesties om ze in de toekomst te omzeilen. Ik vind dit boek zelf echt een aanrader! Zie mijn artikel ‘Weer in dezelfde valkuil getrapt? Lees dan dit!’

 

11. AFB Toen ik je zag2. Toen ik je zag | Isa Hoes
Mijn leven met Antonie

In ‘Toen ik je zag’ schrijft actrice Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. Zij ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. Voor de buitenwereld zijn zij een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie Kamerling steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zelfmoord te plegen. ‘Toen ik je zag’ kwam direct na verschijnen op 1 binnen in de Bestseller Top 60 en heeft daar wekenlang in gestaan.

 

11. AFB Moeten maakt gek3. Moeten maakt gek | Albert Ellis & Wouter Backx
Pak zelf je emotionele problemen aan

Hoe komt het dat op sommige momenten alles hopeloos en uitzichtloos lijkt en we geen kant meer op kunnen? De Rationeel Emotieve Therapie (RET) geeft een duidelijk antwoord: dat doen we zelf. We denken onszelf als het ware de put in: we stellen ons verkeerd op tegenover de onaangename kanten van het leven. Op een andere manier gaan denken en voelen, is niet gemakkelijke en vereist veel oefening. In ‘Moeten maakt gek’ wordt een en ander stapsgewijs duidelijk gemaakt en is veel plaats ingeruimd voor zelfwerkzaamheid: oefeningen en opdrachten helpen de lezer om zijn of haar emotionele lot in eigen hand te nemen. Ook aan dit boek heb ik, net als ‘Leven in je leven’ zelf veel gehad. Ik schreef hierover het artikel ‘Voel je je rot? Doe een ABC’tje!’

 

11. AFB Kieft4. Kieft | Michel van Egmond
Biografie Wim Kieft

Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Kieft is het verslag van een bittere strijd tegen zijn verslaving. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens. Het is een boek vol zelfspot en trots. Triest en soms grappig tegelijk. Het gaat over Ajax, PSV, Oranje en over die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988. Maar het gaat ook over schuld en schaamte, over eenzaamheid en angst, over de druk, over het eeuwige onvermogen om te genieten van succes. En over de dagelijkse strijd die hij voert om clean te blijven. ‘Kieft’ was het bestverkochte boek van 2014 en won de NS Publieksprijs.

 

Winactie5. Collega’s en andere ongemakken | Roos Vonk

Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte, krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt. Met veel kennis van zaken en met scherpe observaties laat Roos Vonk onze psychologische valkuilen op de werkvloer zien: van macht en seks tot zelfoverschatting en faalangst, van hypocrisie en kuddegedrag tot roddelen en afschuiven. Met de inzichten uit dit boek kun je het beste uit je collega’s halen, maar ook uit jezelf, want: een goede collega begint bij zichzelf… Ik ben zelf groot fan van de artikelen en columns van deze hoogleraar sociale psychologie!

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Michel Botbijl
  april 3, 2016

  Hoi Miriam,

  Erg leuk dat je bent gaan bloggen over jou passie psychologie. Ik zal mij ook abbonneren op je mailinglist. Succes! ??

  • Miriam
   april 4, 2016

   Dank je! Ik vind het ook heel leuk om te doen!

 • B. van der Wees
  april 1, 2016

  De verschillende onderwerpen die wekelijks gepubliceerd worden in “Passie voor psychologie” maken mij nieuwsgierig. Het ene onderwerp sluit beter bij mij aan dan het andere. Tot nog toe heb ik persoonlijk veel geschikte informatie gehad die ik in mijn dagelijkse leven kan gebruiken.
  Ook een voordeel van de informatie is, dat het kort en bondig is en niet te veel tijd inneemt om de juiste informatie eruit te halen.
  Heel veel succes!

  • Miriam
   april 1, 2016

   Dank je wel! Leuk dat je er wat aan hebt! En dat het nog een beetje te behappen is in dit informatietijdperk 😉

 • Mariska van Vugt
  maart 27, 2016

  Ha Miriam,

  Wat is je blog leuk geworden zeg en jee wat kan jíj leuk schrijven.
  Ik blijf lezen en dat ga ik in het vervolg ook blijven doen dus…ik ga je volgen.

  Veel liefs, Mariska

  • Miriam
   maart 28, 2016

   Tnx! Da’s altijd leuk om te horen! 🙂

 • Miriam
  maart 21, 2016

  Tnx allemaal! Leuk dat jullie meedoen!

 • Judith
  maart 21, 2016

  Een winactie met een boek als prijs?! Deze boekenwurm doet mee! Leuke boekentips trouwens. Zaten nog een paar onbekende voor mij bij ?. En op naar je volgende mijlpaal ?!

 • chester
  maart 21, 2016

  Mooie mijlpaal!
  Ik volg je blog met interesse. Leuke onderwerpen….
  ?

 • Karin
  maart 21, 2016

  “Moeten maakt gek”, dat boek kan ik wel gebruiken. Haha!
  Dank voor al je speurwerk, die jij vervolgens weer omzet in korte, bondige psychologische weetjes.

 • Guldane
  maart 21, 2016

  Beste Miriam,

  Gefeliciteerd met je website en het bezoekersaantal! Ik ben er een groot voorstander van om alle successen te vieren, Leuk om te zien en lezen dat jij dat ook doet! Graag doe ik mee aan de winactie. Vooral dat boek van Isa Hoes staat nog op mijn leeslijst:).

  Succes en ik ontvang graag een mail als er een nieuw artikel geplaatst wordt.

  Hartelijke groet,

  Guldane Moerker-Doymaz

  • Miriam
   maart 21, 2016

   Dank je wel! In de zijbalk vind je het vakje ‘Mis niks meer!’ Daar kun je je mailadres invullen om een mailtje te krijgen bij ieder nieuw bericht. Ik heb het alvast voor je gedaan ?

 • Dunja
  maart 20, 2016

  Ja! Wil graag een mooi boek winnen ???

Vorige
Weer in dezelfde valkuil getrapt? Lees dan dit!
Winactie: maak kans op een boek naar keuze!

My Facebook Page